Čip za plaćanje u privesku ili narukvici

Bez autora
Apr 14 2011

Beograd je danas i juče domaćin XI giodišnje konferencije bankarskih tehnologija. Najviše pažnje učesnika je privuklo rešenje MasterCard Europe za beskontaktno i mobilno plaćanje. Tehnologiju PayPass može imati široku primenu i za trgovce i za korisnike.Kartice se za sada prevashodno koriste za plaćanje manjih suma novca i tada ne zahtevaju verifikaciju u vidu unošenja PIN broja ili korisnikovog potpisa. One u sebi sadrže čip, uz pomoć koga se kupovina obavlja jednostavnim prislanjanjem kartice terminalu, umesto provlačenja iste kroz terminal.

Čip za plaćanje u privesku ili narukviciBeograd je danas i juče domaćin XI giodišnje konferencije bankarskih tehnologija. Najviše pažnje učesnika je privuklo rešenje MasterCard Europe za beskontaktno i mobilno plaćanje.

Tehnologiju PayPass može imati široku primenu i za trgovce i za korisnike. Kartice se za sada prevashodno koriste za plaćanje manjih suma novca i tada ne zahtevaju verifikaciju u vidu unošenja PIN broja ili korisnikovog potpisa.

One u sebi sadrže čip, uz pomoć koga se kupovina obavlja jednostavnim prislanjanjem kartice terminalu, umesto provlačenja iste kroz terminal. Pored platnih kartica, beskontaktna tehnologija kompanije se može ugraditi i u mobilni telefon, ručni sat, narukvicu, privezak za ključ, i mnoge druge uređaje koji su korisnicima praktični za upotrebu.

Krajem 2010. godine u svetu je bilo približno 88 miliona izdatih PayPass platnih kartica i uređaj.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik